ERP System

Forbered Dig Korrekt Op Til ERP Implementeringen

Når din virksomhed, eller organisation, har planlagt at benytte sig af ERP til. at optimere driften i forretningen, bør I forberede jer på bedst mulig vis. Det gør I ved at overveje, og korrekt afveje, jeres krav og egnethed, før I hopper ud selve implementeringen af ERP i virksomheden. For at nyde godt af alle de fordele der er, ved ERP, skal hver organisation igennem en fase med korrekt analyse, så det bedste og mest hensigtsmæssige system kan etableres i virksomheden.

Her er nogle tips, som virksomheder bør følge, op til implementering af et ERP System:
Forstå den nuværende forretningsproces: Før I implementerer ERP, skal virksomheden forstå sit nuværende mønster og overordnede opbygning af af arbejdsprocessen. På den måde kan I sørge for, at ERP bliver implementeret på en effektiv vis, hvor det ikke hindre arbejdsgennemstrømningen, og i stedet styrker den ved hjælp af diverse funktionaliteter.

Identificer kritiske faktorer: Din virksomhed bør kortlægge sine kritiske faktorer – altså de faktorer, der skal gøres helt rigtigt, for at jeres virksomhed er successfuld - og afgøre, hvor godt, og hvordan, disse kritiske faktorer vil blive behandlet af ERP. I skal foretage en dyb evaluering af jeres kritiske faktorer, og beregne sandsynligheden for succes, såfremt de overholdelses, og fiasko, i tilfælde af manglende overholdelse. På den måde kan I finde frem til den bedste ERP strategi der passer til jeres virksomhed.

Fastsæt krav: For at få et brugbart resultat af ud af ERP Systemer, skal virksomheden fastsætte korrekte og veldefinerede krav. Der skal fastsættes præcise krav for, hvordan systemet skal kunne underbygge virksomheden i den retning, den er sat til at bevæge sig i. Din virksomhed står ikke stille, og det er derfor vigtigt, at jeres ERP implementering kan understøtte både de mål I har nu, og dem I har ude i fremtiden.

Mål for succes: Før I kaster jer ud i ERP-implementeringen, skal virksomheden sætte sine mål for succes. Nærmere bestemt de mål, som der ønskes opnået ved hjælp af ERP. Disse mål kan være at øge fortjenesten, strømline forretningsdriften, forbedre tjenester og produkter med videre. Ideen med at sætte disse mål er, at de fungerer som en overvågning af hvor succesfuld ERP implementeringen er. Desuden hjælper det virksomheden med at holde projekterne på rette spor, og fokusere på at nå de vigtige fastsatte mål.

Prioriter opgaver: Den næste ting, virksomheden skal gøre, for at opnå succes med ERP-implementering, er at tildele prioriteter til de forskellige opgaver. Fra de mest kritiske, til mindst vigtige, skal virksomheden opdele og adskille opgaver, således at den de passende ressourcer kan sættes af til det, efter ERP-implementering, og der desuden kan fjernes unødvendig eller mindre vigtig opgaver fra listen.

Involver medarbejderne: Virksomheden bør også anerkende vigtigheden af medarbejderne, og deres bidrag, i forbindelse med ERP-implementeringen. Før virksomheden implementerer ERP, kan det kun tilrådes, at virksomheden får samtykke fra sine medarbejdere, for at undgå frustration. I bør også sørge for en ordentlig uddannelse til medarbejderne, så de bliver bekendte med ERP-systemet. På den måde vil der være mindre fremmed for dem, og I kan forvente større entusiasme og resultater på kortere tid.