Microsoft Azure

Sådan Beskytter Microsoft Dine Forretningsdata i Skyen

Enhver virksomhed genererer og opbevarer en lang række værdifulde informationer og data. Disse udgør et reelt aktiv i virksomheden. Med det konstant voksende antal cyberangreb og brug på datasikkerheden, er virksomhederne nu tvunget til at tage IT sikkerheden seriøst, og benytte sig af de forskellige metoder, der kan hjælpe dem med at beskytte deres kritiske data. Det gælder både, når den data blot ligger et sted, og i særdeleshed når den overførsel over et netværk. Sikring af systemer og data starter selvfølgelig, med identitetsbaserede kontroller, og det er disse funktioner til identitets- og adgangsstyring, Microsoft stiller til rådighed i deres forretningsprodukter. De hjælper altså på den måde virksomheden med, at beskytte data mod uautoriseret adgang, ved kun at gøre den tilgængelig for de legitime brugere.

Vi er alle klar over, at kryptering er den bedste måde, at beskytte data når den flyttes fra ét sted til et andet. Kryptering er en proces, hvor den data der sendes, bliver kodet på en måde, så den kun kan læses af autoriserede personer. De krypterede data hjælper med at beskytte mod hackere og ubudne personer, da informationen de kan få fat i, er ulæselige for dem. Microsofts produkter og tjenester er baseret på kryptering, og benytter de transportprotokoller der er industri-anerkendte standarder indenfor datasikkerhed. Microsoft gør mere, end bare at beskytte ting med brugernavn og adgangskode – de tilbyder en endnu stærkere form for godkendelse. De tilbyder desuden robuste værktøjer, det gør det nemt for administratorer at styre identiteterne. Produkterne giver også en sikker infrastruktur, der ligeledes beskytter de vigtige data. Krypteringsteknikkerne, algoritmerne og protokollerne kan tilsammen overføre data på sikker vis.

Microsoft Azure er Microsofts åbne og fleksible cloud computing platform, der bruges til at udvikle og administrere applikationer, via et stort netværk af datacentre. Det understøtter en bred vifte af operativsystemer, værktøjer, programmeringssprog, databaser og enheder. De krypterede kommunikationsprocesser gør, at man kan stole på, at Azure er ansvarlig når det kommer til at beskytte af sine forretningsdata. Eksemeplvis har Azure Active Directory indbygget identitet-beskyttelse, hvilket giver et samlet billede af risikoen og de potentielle sårbarheder, der påvirker organisationens identiteter.

Azure tilbyder desuden Multi Factor-godkendelse, hvilket groft sagt betyder, at der skal mere end en enkelt metode til for, at verificere brugeren til at få adgang til data i skyen. Det kan eksempelvis være, at de, ud over at logge ind med brugernavn og adgangskode, også skal klikke på et link i en e-mail, eller skrive en kode de modtager via SMS.

Microsoft Office 365 bruger desuden SSL / TLS- og AES-standarderne til at sikre, at datasikkerheden og fortroligheden opretholdes. Det betyder, at de ansatte i virksomheden ikke bare nemt og effektivt kan tilgå og rette i virksomhedens dokumenter, uanset hvor de befinder sig, men at denne adgang også er sikret på bedst mulig vis. Microsoft sørger altså for, at dine ansatte har det så nemt som muligt, mens udefrakommende ikke har en chance.