Microsoft Dynamics Nav

Et Overblik Over ERP Systemer og Deres Brug i Virksomhederne

I dag bruger mange virksomheder et ERP-system som Microsoft dynamics nav til, at forbedre deres konkurrence-evne overfor deres rivaler på markedet. Denne softwarearkitektur letter strømmen af datadeling på tværs af organisationsenheder og geografiske placeringer, og det kan give enorme fordele. Læse videre for, at finde ud af hvordan.

En ERP-løsning hjælper med at afbalancere forretningsfunktionerne, og er den næste generations planlægningsløsning. Det integrerer kundeforhold, regnskab, finansiering, fremstilling, lager, salg, menneskelige ressourcer, aktiver, arbejdsområder og mange andre forretningsfunktioner.

Et ERP omfatter primært et modul til automatisering af arbejdsstyrken, business intelligence, kundeforvaltning og håndtering af virksomhedens supply chain. De moderne ERP systemer slår sig ikke blot op på, hvad de kan gøre for din virksomhed. I dag konkurreres der også på faktorer som nem integration, brugerdefinerede softwareudvidelser, webbaserede applikationer, supporttjenester og selvfølgelig pris.

Hurtig data-indsamling og -indtastning, hjælp til beslutningstagning baseret på de nyeste informationer, en disciplineret og ensartet tilgang til alle processer i virksomheden, fakturering og regnskabsføring, opretholdelse af databaser og så videre, er alle fordele, som virksomhederne i dag nyder godt af, at ERP systemerne håndterer.
Medarbejderne er også godt tilfredse, da de får den bedst nylige forståelse af forretningsprocessen, ved at få bedre adgang til information igennem ERP-pakken. Det betyder at man i sidste ende forbedrer de overordnede operationer og kan give hurtigere respons til kunder.

Ledelsesprocesserne kan også forenkles med en vellykket implementering af ERP. ERP leverer en enkelt database, som gør det muligt at tilgå de mest aktuelle tal, uanset hvor man befinder sig i verden. Det reducerer dataredundans, øger personalets ydeevne, og reducerer omkostningerne til vedligeholdelse og køb af udstyr.

Investeringer, uddannelsesomkostninger, tilpasning og vedligeholdelsesafgifter har ind til nu hold de små og mellemstore virksomheder væk fra, at blive fortrolige med ERP. De større virksomheder har dog kunne nyde godt af ERP i lang tid, da det sikrer systematisk tilgang, optimerede processer og strategisk beslutningstagning fra ledelsens side. Med den store konkurrence på markedet, er de små og mellemstore virksomheder ikke længere nødt til, at se med fra sidelinjen – i dag er der ingen undskyldning for, at en virksomhed ikke benytter sig af de fordele der er, ved at benytte sig af ERP.

Dem der udbyder ERP tilbyder i dag så meget rådgivning, tilpasning og support til kundekredsen, uanset organisationens størrelse og krav til funktioner, modulære funktionaliteter og leveringstid, at alle kan være med. Med et nøje tilpasset produkt, kan selv en lille virksomhed altså opnå en konkurrence-mæssig fordel, i form af et brugervenligt ERP system, der er let at vedligeholde og opdatere, efterhånden som virksomheden vokser. Det virker måske åbenlyst, at et ERP system, der lige præcis har til formål at hjælpe en virksomhed med at forbedre sig og vokse sig større, også kan skaleres op. Det har faktisk ikke været tilfældet før i tiden: når ERP først havde givet virksomheden et ordentligt skub, kunne systemerne ikke følge med mere, og succesen stagnerede. Det kunne være en dyr omgang, at investere i et nyt ERP system, der var tilpasset de nye behov. I dag er alt modul-baseret, og et ERP system kan vokse sammen med virksomheden – der er altså intet, der holder dig tilbage længere.