Navision

Alt Du Skal Gøre Før ERP Implementeringen Begynder

Man kan tydeligt se på markedsudviklingen, at flere og flere virksomheder vælger, at implementere et ERP-system. Det er ikke længere kun de store virksomheder der drager fordele af ERP – både små og mellemstore virksomheder følger i dag også denne tendens. Hvis du overvejer at implementere et ERP-system, er du altså på rette vej. Men hvad er det første du skal tænke over, før du implementerer ERP i din virksomhed? For at forberede dig, er det vigtigt, at du vurderer din virksomhed, og analyserer de områder, hvor virksomheden lider tab. Brug af gamle og forældede procedurer, fremfor de nyeste teknologier, vil altid forårsage problemer i erhvervslivet. Først og fremmest skal disse metoder identificeres, da de måske er uproduktive og koster dig mere, end de burde. Hvis disse metoder ikke korrigeres, bliver det kompliceret og dyrere at implementere et ERP-system.

En anden ting, der skal gøres, før implementering af ERP i din virksomhed er, at acceptere det faktum, at det vil koste dig tid og penge. Der er mange udgifter forbundet med at sætte ERP op i virksomheden – der er softwareafgifter, licensafgifter, gebyrer til konsulenten og så videre. Processen indebærer også mange trin, og du skal være forberedt på, at det vil tage nogle måneder, før det hele kører gnidningsfrit.

Man bør altså være forberedt ved, at have en god mængde indtægter, og nok tid, til at kunne investere i implementeringen af ERP. Du skal analysere og vurdere funktionerne, i den tilgængelige software, så du kan finde det, der passer bedst til din virksomhed. Du kan ikke altid lytte til erfaringer fra andre. Måske kører én virksomhed med Navision, og er glade for det, men har de samme krav og behov som din virksomhed har? Et team af mennesker vil være nødt til at være dedikeret til denne proces, hvis du på nogen måde vil fremskynde proceduren og beslutningstagningen. Konsulenter og teknisk personale bør bringes ind, for at analysere kravene. Før du implementerer ERP i din virksomhed, skal du sikre dig, at procedurerne overholder reglerne industristandarderne. Dette gør det lettere efterfølgende at automatisere processen. En liste over de vigtigste forretningsprocedurer bør udfærdiges for, at gøre tjenesteudbyderen opmærksom på disse procedurer. Den leverede løsning skal omfatte disse forretningsprocedurer, og der bør derfor foretages tilpasning fra udbyderens side.

Hvad der skal til, før man kan begynde på implementeringen af et ERP system, afhænger også af de forskellige afdelingsledere. De bør inddrages og overbevises om, at virksomheden har brug for, og kan drage nytte af, et ERP-system. Alle bør være opmærksomme på den ændring, der kommer til at ske, efter implementeringen, og være forberedte på det.

Fokus skal ligge på, at se hvilke forretningsfunktioner, der er nødvendige i det ønskede system. At vælge det bedste ERP-system, ud fra alle dem, der udbydes på markedet, kræver at du har en forståelse for kravene i din virksomhed.